Left Nav Clouds Библиотека Курсове Информация Приятели Блог Left Nav Stars
Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.К.У.Р.С.О.В.Е

Pure Data - интерактивно видео за художниции и музиканти (Курс за начинаещи)

Описание:

Искате ли да създавате интерактивни инсталации или пърформанси? Да добавите видео към вашия музикален спектакъл или да подобрите VJ-сета си с интелигентен софтуер който да реагира интерактивно на музика?

В курса "Интерактивно видео за художниции и музиканти" ще научите различни методи да създавате видео, което се манипулира интерактивно или реагира на музика, чрез Puredata и GEM.

За кого е този курс?

Този курс е насочен към художници и музиканти без значение колко опит имат. Ако искате да започнете или да разширите набора си от техники за създаване на интерактивно видео в различни ситуации този курс е за вас.

Какво се включва в този курс?

По време на курса всеки участник ще създаде интерактивна видео система която реагира на музика, използвайки GEM и Puredata. Участниците ще завършат курса с набор от пачове (така се наричат програмите в Puredata) които да разучават в детаили, на които да създават музика и звуци или да развиват до завършени твочески проекти.

Какво включва програмата?

По време на курса, ще:
1. построим елементарен, виртуален видео пулт
2. добавим ефекти за видео обработване към пулта
3. добавим интерактивност
4. направим първите стъпки със звук (записване и плейбек)
5. добавим интеракция между звук и картина

Какво е Pd?

Pd (Puredata) е графичен програмен език за художници и музиканти който дава много по-големи възможности от традиционния VJ софтуер. Pd е визуален език за програмиране: навързвате обекти с кабелчета за да сглобите това което искате – специализирани синтезатори, процесори за звукови и видео ефекти и дори VJ приложения. Pd е безплатен софтуер с отворен код и принадлежи към семейство от няколко подобни софтуерни продукта произлезли от Max/MSP (създаден от Miller Puckette през 1986 в IRCAM, Париж). Няколко години след Max/MSP Puckette написва и Pd.

Кога?

Всяка сряда от 18.30ч. до 21:00ч. в периода 06.04.2011 - 04.05.2011.

Къде?

гр. София, ж.к. Гео Милев ул. Елисавета Багряна No.14, офис 3 (карта)

Колко?

Цената на курса е 119.00 лв. за петте седмици и общо 15 часа занятия. Всички записали се до 31.03.2011 ползват 20% отстъпка.

Кой:

Курса се води от Рене Беекман. Той е художник с повече от 10 годишна практика в създаването на интерактивни представления и инсталации използващи Max/MSP Jitter и Pd. Рене завършва художествено образование през 1992г. в Художествена академия AKI, Енсхеде, Холандия. Участва в след-дипломни курсове по различни софтуерни приложения и програми в САЩ (Компютърно композиране с MAX/MSP & Pd в Нюйоркския университет), Франция (Композиране в студио IRCAM, Париж) и др. Води курсове и уъркшопи както в родна Холандия така и в България. Рене е един от инициаторите на специалността Дигитални Изкуства в Националната Художествена Академия (НХА) в София, където преподава по няколко дисциплини, включително и "Интерактивни системи за изкуство". Той е и съпредседател на xfilm фестивала – първия фестивал за ексрериментални филми, видео и нови медии в България, инициатор на Dorkbot Bulgaria и съорганизатор на Игнайт София.

За Записване изпратете имейл до robotev@robotev.com със заглавие "Курс: Pure Data - интерактивно видео 06.04.2011 - 04.05.2011"; и като съдържание вашите имена и телефон за връзка. Ние ще ви потърсим за да уточним детайлите.

Допълнителна информация може да получите на тел. 0898 474530 или имейл robotev@robotev.com