Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

USB-TTL сериен кабел за Raspberry Pi
Price
26.20 лв.

Този кабел предоставя най-лесния начин да се свържете към конзолния порт на вашия микроконтролер/Raspberry Pi/WiFi рутер. Вграден в по-големия USB конектор е USB<->Serial конверторът, а в края на 90 сантиметровия кабел са четирите проводника – захранване (червен), земя (черен), RX-вход на USBто (бял) и TX-изход на USBто (зелен). Пинът за захранване подава 5V @ 500mA директно от USB порта, a TX/RX пиновете са на 3.3V, за употреба с повечето 3.3V чипове за конвертиране на логическите нива.

Поради разделението на пиновете, този кабел е идеален за захранване и свързване за дебъг/лог от Raspberry Pi или BeagleBone Black. Свържете пиновете както е показано, за да захраните Raspberry-то или BBB и установете RX/TX връзка. След което инсталирайте следния драйвер за Windows XP/Vista/7 или MacOS X. Свързването към контролера е с помощта на терминал на скорост 115200 baud.

Не се поддържа Windows 8!

Ако при използването с Windows 7 срещнете проблеми погледнете следния линк.

Кабелът е също подходящ за хакване на WiFi рутери, за да инсталирате различна операционна система например. По-удобен от FTDI кабел в много отношения, тъй като проводниците са отделни един от друг.

Този кабел не е подходящ за препрограмиране на Arduino подобните платки като Boarduino, MENTA, Monochron и т.н. , тъй като не разполага с DTR/RTS проводник необходим за инициализиране на bootloader reboot sequence. За тази цел се препоръчва FTDI кабел или подобните му.Страница на продукта


Този продукт е добавен в каталога на Monday 04 November, 2013.
Price
26.20 лв.