Left Nav Clouds Библиотека Курсове Информация Приятели Блог Left Nav Stars
Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

I2C Модул за LCD Дисплей
Price
16.60 лв.

Модул за буквено-цифров дисплей, който използва само два от пиновете на микроконтролера и не се бърка в хардуерните UART пинове за серийна комуникация.

Модулът е разработен от Роботев в сътрудничество с Цветан Георгиев и позволява на Ардуино, или друг микроконтролер, да командва дисплей по I2C шината. Приставката, базирана на PCF8574 чипа на NXP, е съвместима с буквено-цифрови дисплеи от всички размери (1 ред с 8 символа, 2 реда с по 16 символа, 4 реда по 20 символа и т.н.).

Както е показано на снимката, модулът има по два пина за Vcc, GND, SDA и SCL. Достатъчно е да е свързан само един от двойката пинове.

По подразбиране адресът на модула е 0x27 (при ревизиите със сигнатура PCF8574AT адреса по подразбиране е 3F). С преместване на мостчетата при А0, А1 и А2 може да се зададе друг адрес и така към една I2C шина да се вържат повече от един дисплей.Забележка: при по-новите ревизии на платката (тези с адрес по подразбиране 3F), адресите се изменят от 38 до 3F

Основни характеристики на модула:
- захранване от 2.7V до 5.5V
- възможност за работа с LCD на 3.3V и 5V
- I2C комуникация между микроконтролера и LCD модула ( комуникация по два проводника)
- контролиране яркостта на подсветката
- разстояние между микроконтролера и LCD модула до 5м
- към един микроконтролер може да се свързват по-вече от едно LCD (на модулите се задават различни адреси от 0x20 до 0x27)
- бързо и лесено реализиране на проекти с LCD
- достъпен безплатен софтуер с библиотеки " Wire " и " LiquidCrystal_I2C " за Ардуино

Електрическа схема на модула
Дейташийт на PCF8574 чипа на NXP
LiquidCrystal_I2C библиотека за Ардуино (разархивирайте библиотеката в папка Arduino>Libraries) /благодарности на Mario_H/
Примерна програма за Ардуино


Този продукт е добавен в каталога на Friday 21 January, 2011.
Price
16.60 лв.