Left Nav Clouds Библиотека Курсове Информация Приятели Блог Left Nav Stars
Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

7 сегментен дисплей с I2C жълт
Price
26.00 лв.

Какво е по-хубаво от един LED? Много LEDове! Един забавен начин за направата на малък дисплей е използването на четири 7-сегментин индикатора. Тези компоненти използват „мултиплексиране“, така че за управлението на четирите 7-сегментни индикатори са необходими 14 пина.

Тъй като това са много пинове за облекчаване на контрола се използва драйвер HT16K33, които са за контрол на матрица. И при все това, си остава проблема с опроводяването на схемата. Тук идват на помощ платките за групиране на множество сегментни индикатори. Те работят перфектно с матриците и превръщат направата на един ярък малък дисплей в тривиална задача.

Драйверът за матриците извършва тежката работа вместо вас. Той разполага с вграден „clock”който се използва за мултиплексиране на сигналите към дисплея. Използвани са драйвери с константен ток за супер ярък, наситен цвят (изображенията на продукта са заснети при настройки на фотоапарата за максимална затъмненост!).

Поддържани са 16 степени на яркост на сегментите. Интерфейсът за управление е I2C. Платките за управление на групираните сегментни индикатори разполагат с възможност за промяна на адресите, посредством джъмпери.

Максималния брой, на платки за групиране на сегментни индикатори, е осем!

Комплектът включва:

Необходимо е да запоите сегментните дисплеи към платката, но това не представлява трудност и отнема около 5 минути.

Ако ви харесват сегментните дисплеи, но се чудите защото ви се струва много сложно да ги управлявате, това е решението за вас.

Полезни връзки

Урок за запояването, контрола и употребата на дисплея
Библиотека за лесно възпроизвеждане на числа в/у сегментния индикатор
Страница на продукта

LCD-0742


Този продукт е добавен в каталога на Thursday 02 January, 2014.
Price
26.00 лв.