Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!



.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

Комплект Zumo 32U4 робот (без мотори)
Price
269.00 лв.

Комплектът Zumo 32U4 е един напълно функционален, програмируем и адаптивен робот. Сглобен този верижен робот е с дължина и ширина по 10 см и тежи приблизително 275 g заедно с батериите (170 g без батерии). Той е едновременно малък и достатъчно лек, за да се класира за състезанията по мини-сумо. Гъвкавостта му го прави подходящ и за много други задачи, различни от робо-сумо битките.




Ядрото на Zumo 32U4 e AVR микроконтролерът Atmel ATmega32U4. Роботът разполага с вграден USB интерфейс и идва с предварително качен Ардуино bootloader. Има софтуерна приставка която прави лесно програмирането му през Ардуино средата, както и примерни скици които ще ви помогнат да започнете. За по-напредналите които искат да персонализират или подобрят робота си с допълнителна периферия, свързването към захранващите и сигналните вериги е през прототипните площадки с растер 0.1" разположени отпред и от двете страни на дисплея.

Сумо роботът Zumo 32U4 има два драйвера за мотори (H-мостове) и множество различни вградени сензори. Това включва два енкодера за контрол на моторите, напълно функционален IMU (inertial measurement unit) с 3-осов акселерометър, жироскоп и компас, пет насочени надолу инфрачервени сензори за следене на линия и откриване на ръбове (на маса например) и ултразвукови сензори за разстояние и прихващане на обекти. Трите изведени бутона предлагат удобен интерфейс за команди от потребителя, а LCD дисплея, звънеца и LED индикаторите позволяват осъществяване на обратна връзка от робота.



Компонентите от кита

Съдържание на кита Zumo 32U4
С изключение на моторите, батериите и един USB A – Micro-B USB кабел, този кит съдържа всичко необходимо за сглобяване и използване на един Zumo 32U4 робот.

Списък с компонентите:

  • Zumo кутия
  • Zumo 32U4 основна платка
  • Zumo 32U4 платка с предните сензори
  • Предна пластина от неръждаема стомана
  • LCD дисплей 8x2 редови
  • Два диска с магнити за енкодерите (самите енкодери са вградени в основната платка)
  • Инфрачервени LEDове (сензорите за близост отпред и отстрани; масив от led/сензор компоненти)
  • Звънец с through-hole монтаж
  • Подбрани компоненти и конектори

Разлики със Zumo кита за Arduino

Има по-стара версия на Zumo робот за Ардуино, която включва Zumo шийлд и шаси. Шийлдът, който се монтира на шасито, разполага с драйвери за мотори и различни сензори, но не включва микроконтролер. Вместо това е проектиран като интерфейс между Ардуино (като Arduino Uno, Leonardo, A-Star) и драйвери/сензори за един сумо робот.

За разлика от старата версия, новият Zumo 32U4 включва вграден ATmega32U4 микроконтролер (същият като при Leonardo и А-Star 32U4), комбинирайки функционалността на Zumo шийлда и външен Arduino контролер в една компактна платка която се програмира толкова лесно, колкото стандартно Ардуино. Новата версия съдържа всичко с което разполага старата (двоен драйвер за мотори, инерциален сензор и звънец) и допълнително има много нови функции (два енкодера, сензор за близост, LCD дисплей и два допълнителни бутона).

Някои от мапингите на пиновете и софтуерните библиотеки се различават между старата и новата Zumo 32U4 версии на робота. Програмите написани за единия робот трябва да бъдат модифицирани, за да може да се използват в другия.

Забележка: Това е комплект за сглобяване (включително запояване). Мотори и батерии се закупуват отделно. Нужен е USB A – Micro-B USB кабел за програмирането на контролера който също се купува допълнително.


Полезни връзки

Zumo 32U4 робот - ръководство за потребителя (на английски)
Страница на продукта
MOT-1155


Този продукт е добавен в каталога на Tuesday 19 May, 2015.




Price
269.00 лв.