Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

Комплект Solar Marble Machine
Price
94.60 лв.

Вдъхновени от 365 дневното предизвикателство на Mr Raynsford (от Just Add Sharks) за 365 проекта реализирани с лазерно рязане, Solarbotics работят заедно с него за осъществяване на една от интересните му идеи. Тази идея представлява дългоочакваната Marble Machine.

Производителя Solarbotics е вложил и малко творчество в проекта добавяйки соларна клетка с „умно“ управление. Схемата за управление използва енергията от соларната клетка, съхранява я и когато е необходимо я използва за завъртане на редуктор, от което последва пускане на топче по спирала.

На слънчева светлина редуктора се завърта на всяка секунда и пуска топче по спиралата на около минута. На вътрешно осветление, завъртанията на редуктора се намаляват до един път в минута, така че бъдете търпеливи. В случай, че не ви се чака може да използвате ръчката от противоположната страна на редуктора и да завъртите на ръка.

Китът съдържа всичко необходимо, освен инструментите за сглобяване. Ще ви трябва поялник, тинол, отвертка и лепило. Дървените части са на удобни за обработка дървени плоскости, като към тях има инструкции.

Основни характеристики:

  • Лесно за сглобяване

  • Захранване от соларна клетка или задвижване на ръка

  • Работи при вътрешно осветление

  • Топчета с диаметър 3/8" за самата игра


Комплекта включва:

1 x Набор от дървени части
1 x GM9 мотор
2 x Винтове #4x½"
7 x Топчета с диаметър ⅜"
1 x 4700μF кондензатор
1 x Диод
1 x PN222A транзистор
1 x 381L тригер
1 x 6.8μF кондензатор
1 x Проводник
1 x Двойно лепяща лепенка


Няколко съвета при проблеми:

-Топчето не стига до края на спиралата: ако топчето изпада някъде по спиралата раздвижете спиралата напред/назад за да направите ръба в този участък по-голям. Спиралата трябва да е поставена на равна повърхност!

-Моторът не се върти: проверете дали всичко е запоено правилно. Това включва правилен поляритет на компонентите за които това е от значение, правилно свързване на компонентите в електрическа верига. Проверете и цялостта на проводниците.

Полезни връзки

Продуктово видео
Демонстрационно видео
Видео за свързване на двигателя към соларния панел
Видео за сглобяването на дървената рамка
Страница на продукта


COM-1089


Този продукт е добавен в каталога на Wednesday 10 December, 2014.
Price
94.60 лв.