Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!


*** На 16 август (петък) магазин Роботев няма да работи. Онлайн поръчки изпратени след 15:30ч. в четвъртък ще бъдат обработени в понеделник, 19 август ***

.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

Комплект Solar Marble Machine
Price
76.00 лв.

Вдъхновени от 365 дневното предизвикателство на Mr Raynsford (от Just Add Sharks) за 365 проекта реализирани с лазерно рязане, Solarbotics работят заедно с него за осъществяване на една от интересните му идеи. Тази идея представлява дългоочакваната Marble Machine.

Производителя Solarbotics е вложил и малко творчество в проекта добавяйки соларна клетка с „умно“ управление. Схемата за управление използва енергията от соларната клетка, съхранява я и когато е необходимо я използва за завъртане на редуктор, от което последва пускане на топче по спирала.

На слънчева светлина редуктора се завърта на всяка секунда и пуска топче по спиралата на около минута. На вътрешно осветление, завъртанията на редуктора се намаляват до един път в минута, така че бъдете търпеливи. В случай, че не ви се чака може да използвате ръчката от противоположната страна на редуктора и да завъртите на ръка.

Китът съдържа всичко необходимо, освен инструментите за сглобяване. Ще ви трябва поялник, тинол, отвертка и лепило. Дървените части са на удобни за обработка дървени плоскости, като към тях има инструкции.

Основни характеристики:

  • Лесно за сглобяване

  • Захранване от соларна клетка или задвижване на ръка

  • Работи при вътрешно осветление

  • Топчета с диаметър 3/8" за самата игра


Комплекта включва:

1 x Набор от дървени части
1 x GM9 мотор
2 x Винтове #4x½"
7 x Топчета с диаметър ⅜"
1 x 4700μF кондензатор
1 x Диод
1 x PN222A транзистор
1 x 381L тригер
1 x 6.8μF кондензатор
1 x Проводник
1 x Двойно лепяща лепенка


Няколко съвета при проблеми:

-Топчето не стига до края на спиралата: ако топчето изпада някъде по спиралата раздвижете спиралата напред/назад за да направите ръба в този участък по-голям. Спиралата трябва да е поставена на равна повърхност!

-Моторът не се върти: проверете дали всичко е запоено правилно. Това включва правилен поляритет на компонентите за които това е от значение, правилно свързване на компонентите в електрическа верига. Проверете и цялостта на проводниците.

Полезни връзки

Продуктово видео
Демонстрационно видео
Видео за свързване на двигателя към соларния панел
Видео за сглобяването на дървената рамка
Страница на продукта


COM-1089


Този продукт е добавен в каталога на Wednesday 10 December, 2014.
Price
76.00 лв.