Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

Комплект Solarbotics Zendulum (черен)
Price
59.00 лв. 53.10 лв.

Zеndulum е кит, който се запоява лесно и е от типа направи-си-сам. Съдържа един сферичен неодимов магнит, който пресъздава ефекта на нютоновата люлка, когато се приложи инфрачервено излъчване.

Казано с по-прости думи едно магнитно топче се търкаля напред-назад и се захранва от слънцето.

Сглобете кита и вижте как оживява на масата или на перваза на прозореца – една най-обикновена лампа или слънчевата светлина са достатъчни за захранването му.

Когато устройството е захранено, топчето на пръв поглед се търкаля само, сякаш всички закони на физиката и гравитацията не му действат.


Някои от фийчърите на кита са:

  • Скоба за монтиране на соларната клетка – дава възможност да монтирате соларния панел към корпуса под ъгли 0, 30, 60 или 90 градуса. Така ще може да нагласяте панела, за по-ефективно улавяне на слънчевата енергия.
  • USB порт – в случай, че силата на слънчевите лъчи е слаба и нямате лампа на бюрото си, може свържете Zendulum към вашия компютър
  • LED за обратна връзка с електромагнитното поле (опция) – предвиден е порт за поставяне на LED отдолу на Zendulum, който да се активира от електромагнитното поле създавано от топчето.
  • Изрязани очертания на Bonsai и Yin-Yang – за по-дзен изживяване :)

Идеята за кита се корени в force-coil веригата използвана във вече спрения от продажба кит Sun Swinger, който представлява махало захранвано от соларен панел.

Полезни връзки

Инструкции за сглобяване
Zendulum 1.0 файлове за лазерно рязане (Corel Draw)
Zendulum 1.0 файлове за лазерно рязане (PDF)
Gerber дизайн файлове
Zendulum 1.0 файлове за лазерно рязане (ZIP)
Страница на продукта

COM-0640


Този продукт е добавен в каталога на Tuesday 19 November, 2013.
Price
59.00 лв. 53.10 лв.