Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

3pi робот
Price
237.50 лв.

Роботът 3pi на фирмата Pololu представлява една завършена, високо-производителна мобилна платформа съставена от два малки мотор-редуктора, 5 сензора за отражение, 8x2 символен LCD, един звънец и три програмируеми push бутона. Всички компоненти са свързани към микроконтролер ATmega328 (който се програмира на езика за програмиране C).

Развиващ скорост надвишаващa 3 фута в секунда, 3pi роботът е чудесен първи робот за амбициозни начинаещи и един перфектен втори робот за тези които смята да направят крачка нагоре от непрограмируемите или по-бавните роботи.

Този 3pi е проектиран да превъзхожда другите на състезания по следене на линия или разрешаване на лабиринти.

С малки размери е (9.5см диаметър, 83г – без батериите) и се захранва само с четири батерии тип AAA (не се включват в комплекта). Уникалната захранваща система поддържа постоянни 9.25V захранващо напрежение на моторите независимо от нивото/напрежението на батериите.

Регулираното напрежение позволява 3pi да достигне скорост до 100см/секунда, като в същото време прави прецизни завои и завъртания, който не се влиаят от напрежението на батериите.

Този робот представлява една чудесна платформа за хора с познания и опит в програмирането на програмен език C.

Сърцето на робота е микроконтролер ATmega328P работещ на 20MHz, който разполага с 32KB флаш-памет за програмиране, 2KB RAM и 1KB енергонезависима EEPROM памет.

Популярният, безплатен GNU C/C++ компилатор работи перфектно с 3pi. Atmel Studio предоставя една удобна среда за разработка, а големият набор от библиотеки предоставени от Pololu прави елементарно използването на целия вграден хардуер.

Роботът също е съвместим с популярните Ардуино платформи за разработка. Предоставени са, от Pololu, множество примерни програми демонстриращи как се използват различни компоненти заедно с 3pi, както и как се случва по-комплексно управление, като например следене на линия и решаване на лабиринт.

Изображението отдолу показва основните функционалности на 3pi.

Инструкции за настройка и програмиране на 3pi, заедно с примерен код, идеи за състезания и други в ръководството за 3pi (секция „Полезни връзки“)


Необходими аксесоари

Един външен АVR ISP програматор, като например Pololu USB AVR програматор е необходим за програмирането на 3pi. В комплекта на програматора предлаган от нас е включен и USB кабел.

Роботът 3pi се захранва от 4 батерии тип AAA, които не се включват в комплекта.


3pi Видео галерия

Следните клипове от Pololu и потребители на системата показват някои от нещата който може да правите с едни 3pi робот. Първото видео в списъка въвежда в основните възможности и управление на 3pi.

Второто видео показва 3pi прототип който автономно решава лабиринт, първо чрез изучаване на самия лабиринт и след това преминаване по определения най-къс път от началото до финала.
Третото видео показва шест 3pi прототипа едновременно участващи в демонстрация по следене на линия на место състезание по роботика (последният останал на линията печели!). Важно е да имате предвид, че 3pi роботите от последните няколко клипа разполагат с допълнителен хардуер допълнителните функции като RC контрол или откриване на препятствия.

Горните видео клипове (с описания) и още могат да бъдат намерение на страницата с 3pi видео клипове на Pololu.

Тези видео материал показват още много неща който може да направите с 3pi, включително RC контрол, следване на лазерен указател, следване на стена, решаване на циклични лабиринти и обхождане по линеен курс с препятствия.

Разгледайте какво са постигнали хората с този изумителен малък робот и се вдъхновете за вашите проекти.

Забележка:3pi робота който предлагаме в момента е с LCD дисплей с черна рамка, както е показано на главното изображение, а не с сива рамка както е на някои от видео клиповете.Полезни връзки

3pi ръководство за потребителя
Страница на продукта

MOT-0716


Този продукт е добавен в каталога на Friday 15 November, 2013.
Price
237.50 лв.