Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

РiTFT - 2.8'' TFT+Touchscreen за Raspberry Pi B+
Price
87.60 лв.

Това е 2.8” дисплей с резолюция 320x240 с 16-битови цветове. Този дисплей е от тип резистивен. За комуникация използва SPI интерфейс и шина. Може да се използва за визуализиране на видео, изображения, като X window или минидисплей за конзола. Най-удобното е, че се монтира на Raspberry Pi платката като шийлд.

Модулът използва пиновете за хардуерен SPI (SCK, MOSI, MISO, CE0, CE1) както и GPIO #24 и #25. Всички останали GPIO-та са свободни. На платката са предвидени четири площадки за бутони, в случай че искате да направите потребителски интерфейс. Тези площадки са свързани към четири GPIOта от платката.

В комплекта са включени рейки, както е показано на изображението на продукта. Бутони за потребителския интерфейс не се включват.

За използването на дисплея се свалят допълнителни пакети, като това става с няколко прости команди. Пакетите са подходящи за Raspbian както и други дистрибуции. В секцията полезни връзки има урок за инсталация на необходимия софтуер, както и за калибриране на тъчскрийна и тн.

Консумацията на енергия от дисплея отива предимно в осветлението му. При максимална сила на осветлението му е от порядъка на ~100mA.


Полезни връзки

Урок за инсталация и калибрация на модула
Страница на продукта

RSP-0961


Този продукт е добавен в каталога на Monday 04 August, 2014.
Price
87.60 лв.