Left Nav Clouds Библиотека Курсове Информация Приятели Блог Left Nav Stars
Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!


*** За да запазим здравето на нашите клиенти и служители, временно ще работи само онлайн магазинът. Поръчки ще се изпращат всеки работен ден и ще отговаряме на запитвания по телефон и имейл. Останете здрави! Сега е идеален момент и имате времето да реализирате идеята си! ***

.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

I2C FRAM 256Kbit 32Kbyte
Price
24.45 лв.

Новият тип памети FRAM или Ferroelectric Ram, представят един от най-интересните нови методи за съхранени на информация. Подобни са на Dynamic random-access memory, но вместо диелектричен слой са с фероелектричен. Тези памети са енергонезависими и са същевременно много бързи.

С помощта на брейкаут платката ще можете с лекота да добавите FRAM памет за съхранение към вашият проект. Паметите FRAM са с ниска консумация и по-голяма скорост на запис. Това ги прави подходящи за даталог в системи консумиращи малко енергия или с непостоянно захранване и също така за бързо стриймване на данни с паралелно съхранение на буфера (в случай, че отпадане захранването).

За разлика от флаш и EEPROM паметите, при тези памети няма нужда да се тревожите за броя четения/записи тъй като те запазват свойствата си при 10,000,000,000,000 операции.

Този FRAM чип разполага с 256Kbits (32 Kbytes) памет и I2C интерфейс (с честота до 1MHz).

Записът на един байт информация в паметта е мигновен и ще се съхранява до 95 години (при стайна температура).

Чипът е съвместим със захранване и логика както на 5V, така и на 3V. Подходящ е за бредборд, тъй като растера на пиновете е 0.1".

Размери: 15.5мм x 20мм x 2мм

Разстояние между монтажните отвори: 14мм


Полезни връзки

Дейташийт
Страница на продукта

COM-1000


Този продукт е добавен в каталога на Thursday 18 December, 2014.
Price
24.45 лв.