Left Nav Clouds Библиотека Курсове Информация Приятели Блог Left Nav Stars
Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

Pololu USB AVR програматор
Price
46.00 лв.

Това е програматор за Atmel AVR-базирани контролери, каквито са например Orangutan robot контролерите, Pololu 3pi robot, Ардуино UNO (ATmega328) и други.

Устройството емулира AVRISPV2/STK500 протокол на виртуален сериен порт, правейки програматора съвместим със стандартните AVR среди за разработка като Atmel Studio или AVRDUDE.

Свързването към компютър е чрез USB A to mini-B cable, който е включен в комплекта.

Две допълнителни възможности на програматора подпомагат разработката и дебъгинга на вашите проекти: Сериен порт с TTL-нива за комуникация с общо предназначение и SLO-scope (вграден осцилоскоп с ограничени функции) за следене на сигналите и напреженията.

Програматорът се свързва към AVR контролерите с 6-pin ISP кабел за програмиране (10 пинов ISP кабел не е директно поддържан, но можете лесно да си направите или да закупите адаптер от 6 към 10 пинов ISP кабел)

Поддържани микроконтролери

Програматорът работи с всички AVR-базирани контролери които могат да бъдат програмирани с AVR ISP интерфейс, но не е тестван с абсолютно всички възможни AVR  устройства. Тестван е с всички Orangutan robot контролери и 3pi Robot.

Устройството поддържа обновяване на фърмуера, позволяващ качване на обновления, разширяващи поддържаните AVR контролери. В настоящия момент устройството не е съвместимо с микроконтролерите XMega на Atmel.

Захранването на устройството е от 5V USB шина. Този програматор е предназначен за програмиране на AVR контролери работещи на 5V (програматора не захранва микроконтролера които искате да програмирате с него през ICSP).

Поддържани операционни системи

Модула е тестван под Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 и Linux. По-старите версии на Windows не се поддържат.
Частична поддръжка на Mac OS X. За повече информация прегледайте ръководството за потребителя.Сериен порт с TTL-нива

Този USB AVR програматор представлява два USB-to-Serial адаптера. Инсталира се в компютърната система като два виртуални COM порта: единия за комуникация със средите за разработка, а другия като USB-to-serial адаптер с общо предназначение. Това означава, че лесно може да преминете от програмиране на един AVR контролер към дебъгването му посредством TTL сериен порт, без да се налага да отваряте терминал за команди.

В допълнение към серийните линии за изпращане (TX) и приемане (RX), поддържа използването на пинове A и B като линии за handshaking.

С помощта на програмата за конфигурация на модула можете да зададете коя handshaking линия за кой пин да отговаря. Поддържат се както входни, така и изходни handshaking линии.

На програматора също е изведена за използване 5V линия от USB порта на пин VBUS.

Забележка: Сериен порт с TTL нива не се поддържа в Mac OS.SLO-scope

Устройството може също да бъде използвано като двуканален, осцилоскоп (SLO-scope) с много ограничена функционалност. Това става посредством използване на пинове A и B като аналогови входове за измерване на напрежение и приложението Pololu SLO-scope за операционна система Windows. Вграденият осцилоскоп може да измерва напрежения между 0V и ~5V (максимума се определя от напрежението на USB шината). Възможно е измерването и на по-големи напрежения, ако използвате външен делител на напрежението.

Режимите на семплиране са два: 10kHz скорост на семплиране за два 8-битови аналогови входа или 20kHz за един 7-битов аналогов вход и един цифров вход.

Тези възможности на устройството ще ви помогнат да дебъгнете вашите електрически схеми и фърмуер, като ви даде информация за промяната в напреженията по време на изпълнение на програмата ви.

Забележка: Обратната връзка извличана с SLO-scope е много ограничена и не е предназначена за заместител на истински осцилоскоп или мултиметър, който би имал по-висок импеданс, по-добра резолюция и обхват и по-висока честота на семплиране.

Забележка: Приложението SLO-scope не се поддържа от Mac OS и Linux.

Комплекта включва Pololu USB AVR програматор, 6-pin ISP кабел за програмиране (30см) и USB A to mini-B кабел (1.8см).
Полезни връзки

Софтуер и документация
Страница на продукта

COM-0252


Този продукт е добавен в каталога на Friday 23 August, 2013.
Price
46.00 лв.