Left Nav Clouds Библиотека Курсове Информация Приятели Блог Left Nav Stars
Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

Ардуино шийлд – Контролер за четкови, стъпкови и серво мотори
Price
47.40 лв.

Това е версия 2 на популярният шийлд на Adafruit за управление на мотори. Този шийлд ще улесни следващия ви проект за робот или друг вид електромеханична система. Както при старата версия могат да бъдат управлявани до 4 постоянно токови (DC) мотори или до 2 стъпкови мотори, но са добавени множество подобрения в тази версия:

Вместо драйвера L293D, е използван нов TB6612 MOSFET драйвер. Новият контролер позволява 1.2A на канал и до 3A пикова консумация на ток. Също така предлага много по-малък пад на напрежението при движение на мотор, така че предоставя по-добра тяга. Интегралната схема разполага с вградени диоди за защита от пренапрежение.

Не се използват ШИМ (PWM) пинове на Ардуино платката, контролера разполага с вграден ШИМ драйвер. Поради тази причина комуникацията с шийлда е чрез I2C интерфейс и заема само два пина на Ардуиното ви (SCL & SDA) независимо колко мотора искате да свържете. Поради природата на I2C шината, имате възможност да свържете и други устройства към нея, стига те да са с различни адреси. Използването на този интерфейс за комуникация прави продукта съвместим с Ардуино Uno, Due, Leonardo и Mega R3.

Дизайн подходящ за комбиниране с други Ардуино шийлдове: 5 пина за избор на I2C адрес на устройството което позволява до 32 шийлда към една шина, което от своя страна прави 64 стъпкови или 128 правотокови (DC) мотори.

Платката разполага също с площадка за прототипиране.

Основни характеристики

 • 2 връзки за 5V “хоби“ серво мотори свързани директно към пиновете на Ардуино с хардуерни таймери с висока резолюция
 • 4 H-моста: интегралната схема TB6612 предлага 1.2А на мост (3А пиково) заедно с термална защита и вътрешни диоди за защита от пренапрежение. Можете да захранвате мотори с напрежение от 4.5VDC до 13.5VDC.
 • До 4 двупосочни DC мотори с индивидуален контрол на скоростта с резолюция 8 бита
 • До 2 стъпкови мотора (едно и двуполярни) за управление на единична намотка, двойна намотка, смесено или микро-степинг
 • Моторите са изключени по подразбиране при стартиране на схемата
 • Големи клеми за лесно свързване на проводници (18-26AWG) за моторите и захранването на схемата
 • Изведен reset бутон
 • Защита при обръщане на поляритета на входното захранване и джъмпер за промяна при свързване на външно захранване (за отделно захранване на логика/мотори)
 • Шийлдът е хардуерно съвместим с Ардуино UNO, Leonardo, ADK/Mega R3, Due, Diecimila & Duemilanove. С малки промени (с джъмпери) шийлдът работи и с Mega/ADK R2 и по-ранни.
 • В секцията „Полезни връзки“ ще намерите препратка към страница съдържаща библиотеки за Ардуино, уроци и примери с този шийлд
 • Размери (сглобен): 70мм x 55мм x 10мм

Ардуино платка както и мотори не се включват в комплекта.

Тази платка използва 7-битова I2C адресация и може да бъде конфигурирана с адреси между 0x60-0x80, чрез джъмпери.


Полезни връзки

Дейташийт
Страница с уроци, библиотеки и примери (на Английски)
Страница на продукта

ARD-0909


Този продукт е добавен в каталога на Monday 04 August, 2014.
Price
47.40 лв.