Left Nav Clouds Библиотека Курсове Информация Приятели Блог Left Nav Stars
Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

Ардуино шийлд - Драйвер за мотори
Price
56.40 лв.

Това е официалният шийлд на Ардуино за управление на мотори. Базира се на контролера L298,  който представлява двоен H-мост драйвер проектиран за управление на индуктивни товари като релета, соленоиди, правотокови мотори и стъпкови мотори. Този шийлд ви позволява да управлявате два правотокови мотора с вашата Ардуино платка, да контролирате скоростта и посоката на всеки един от моторите по отделно. Допълнителна възможност на шийлда е, че може да отчита консумирания от моторите ток.

Шийлдът е съвместим с TinkerKit, което значи че вие можете бързо да разработите вашия проект свързвайки TinkerKit модулите директно към тази платка.

Този шийлд разполага с два отделни канала, означени с А и B, всеки от които използва по 4 пина на Ардуино платката. Използваните пинове се съответно за посоката на въртене, скоростта, fastbrake и отчитане на консумацията на ток на съответния мотор.

Общо шийлдът заема 8 пина на Ардуино платката. Може да използвате каналите по отделно за управление на два правотокови (DC) мотора или да ги комбинирате за управление на един биполярен стъпков мотор. Шийлдът може да осигури 2 ампера на канал, което прави 4 ампера максимум за двата канала.

Рейките на шийлда са съвместими с версия на Ардуино 1.0 и по-нови .


Основни характеристики

Работно напрежение от 5V до 12V
Контролер за моторите L298P, за управление на 2 правотокови (DC) мотора или 1 стъпков мотор
Максимален ток 2A на канал или 4A максимално (с външно захранване)
Чувствителност при отчитане на ток 1.65V/A
Функция за спиране на свободното въртене и спирачка
Полезни връзки

Дейташийт (L298)
Официална страница на шийлда
Страница на продукта

ARD-0350


Този продукт е добавен в каталога на Thursday 19 September, 2013.
Price
56.40 лв.