Left Nav Clouds Библиотека Курсове Информация Приятели Блог Left Nav Stars
Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

Колела Pololu 42x19мм
Price
14.00 лв.

Това колело с грайфер е проектирано за надеждна употреба с микро и 15.5D метални редуктори. Тези редуктори се монтират от страна на колелото която е със зъбци, както е показано на изображението.

При монтаж на оста на мотора към колелото, първоначално оста се плъзга лесно, докато не прилепне плътно когато се подаде от другата страна на главината.

Предлаганите от нас редуктори на Solarbotics също са подходящи за тези колела. Тъй като са с по-къси оси е необходимо да бъдат монтирани от другата страна на колелото, защото там отвора за монтаж приляга по-плътно. (тази особеност означава, че металните редуктори на Solarbotics не могат да се използват с quadrature енкодер, който е проектиран за употреба с този тип колела).

Скобите за метални редуктори (широки) са специално предназначени за работа заедно с това колело. (Забележка: тесния вариант с на скобите с черен цвят не е подходящ за тези колела)

Комплектът включва две колела.

Основни характеристики:

  • Диаметър: 42мм
  • Ширина на гумата: 19мм
  • Тегло: 19г

Обратна връзка от енкодер

Колелото има дванадесет на брой зъбци, всеки 3мм широк и отделен от съседния с 3мм междина. С помощта на quadrature енкодера ще можете да броите до 48 стъпки на оборот (линейна резолюция от малко от 3мм).

Енкодерът е предназначен да работи със скоби за метални редуктори (широки) и micro метални редуктори на Pololu.

Компактните размери на платката позволяват тя да бъде монтирана между мотора и скобите.

Енкодера може да бъде закупен поотделно или в комплект с от два енкодера, две колела и скоби.


Данните от осцилоскоп показани отдолу, представляват отчетеното от два енкодера монтирани на колела 42×19мм при въртене с 630RPM.

Двата канала са с разлика във фазите от около 90°. Тези данни ви позволяват да определите и скоростта на въртене, и посоката.


Страница на продукта


MOT-0248


Този продукт е добавен в каталога на Thursday 29 August, 2013.
Price
14.00 лв.