Left Nav Clouds Библиотека Курсове Информация Приятели Блог Left Nav Stars
Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

Метален редуктор Pololu (10:1) с издължена ос
Price
54.50 лв.

Това е един миниатюрен (2.39см x 1см x 1.2см) метален редуктор с високо качество и мощност. Точното му предавателно число е 9.96:1.

Валът на тези редуктори e дълъг 0.93см, с диаметър 3мм и D-образна форма.

Конкретно тази версия на редуктора се предлага с допълнителен вал с диаметър 1мм и дължина 4.5мм, чиято ос се подава от задния край на мотора. Тази ос се движи със същата скорост като на мотора (преди редуктора), така че лесно да добавите енкодер, за обратна връзка по скорост и позиция.

Тези малки четкови DC мотори са предназначени за захранване 6V. В повечето случаи, обаче могат да се движат, както с по-ниски, така и с по-високи напрежения (в обхвата между 3V и 9V). Въртене би имало дори и при напрежение 0.5V. На практика ниските напрежения не са приложими, а по-високите от номиналното напрежение биха скъсили живота на двигателя.

Забележка: Запъването на редукторите може до голяма степен да съкрати живота им. Това важи с особена сила за редукторите с голямо предавателно число, например 298:1 или 1000:1 версия. Те могат да създадат достатъчно тяга за повреждането си при запъване. Данните за тяга при запъване на редуктори с предавателно число 1000:1 са теоретично изчислени и се препоръчва да се избягва действителното им запъване. Продължителното блокиране на HP моторите може да предизвика прегряване, повреда на четките или намотките.


Основни характеристики

  • Захранващо напрежение: 6 V
  • Максимални обороти: 3000 RPM
  • Консумация (свободен ход): 120 mA
  • Консумация (при запъване): 1.6 A
  • Тяга: 0.3 kg-cm

Размери


Полезни връзки

Страница на продукта

MOT-0794


Този продукт е добавен в каталога на Wednesday 21 January, 2015.
Price
54.50 лв.