Left Nav Clouds Библиотека Курсове Информация Приятели Блог Left Nav Stars
Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

Метален редуктор Pololu(1000:1)
Price
68.80 лв.

Това е един миниатюрен (2.39см x 1см x 1.2см) метален редуктор с високо качество и голяма тяга. Точното му предавателно число е 986.41:1, което го прави отличен избор за приложения изискващи прецизен контрол при ниска скорост.

Валът на тези редуктори e дълъг 0.93см, с диаметър 3мм и D-образна форма.

Без закачен товар, този редуктор се върти с приблизително 32 RPM при 6V, а при 0.5V при тестове са постигнати 2.5 RPM (производителността може да варира при различните редуктори).

Тези малки четкови DC мотори са предназначени за захранване 6V. В повечето случаи, обаче могат да се движат, както с по-ниски, така и с по-високи напрежения (в обхвата между 3V и 9V). Въртене би имало дори и при напрежение 0.5V. На практика ниските напрежения не са приложими, а по-високите от номиналното напрежение биха скъсили живота на двигателя.

Забележка: Запъването на редукторите може до голяма степен да съкрати живота им. Това важи с особена сила за редукторите с голямо предавателно число, например 298:1 или 1000:1 версия. Те могат да създадат достатъчно тяга за повреждането си при запъване. Данните за тяга при запъване на редуктори с предавателно число 1000:1 са теоретично изчислени и се препоръчва да се избягва действителното им запъване. Продължителното блокиране на HP моторите може да предизвика прегряване, повреда на четките или намотките.

Основни характеристики

  • Захранващо напрежение: 6 V
  • Максимални обороти: 32 RPM
  • Консумация (свободен ход): 70 mA
  • Консумация (при запъване): 1.6 A (теоретична стойност, реално запъване ще повреди редуктора)
  • Тяга: 9 kg-cm

Размери


Полезни връзки

Страница на продукта

MOT-1075


Този продукт е добавен в каталога на Wednesday 21 January, 2015.
Price
68.80 лв.