Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

SparkFun ESP8266 Thing - Dev Board
Price
45.30 лв.

Описание

SparkFun ESP8266 Thing Dev Board е платка за разработчици, базирана на ESP8266 чипа, която притежава и вграден FTDI USB-to-Serial чип. ESP8266 е ефективен евтин WiFi-поддържащ микроконтролер. Като такъв, може да бъде програмиран да премигва диод, да задейства реле, да получава и обработва данни от сензори, да автоматизира кафе машини, а с вградения WiFi контролер ESP8266 лесно се свързва към интернет и възможностите за интернет-базирани проекти са неограничени. И най-впечатляващото е, че ESP8266 е изключително лесен за употреба: фърмуерът може да бъде разработен с Ардуино и да бъде качен през елементарен сериен интерфейс. ESP8266 Thing Development Board не се нуждаe от периферни компоненти, за да бъде програмиран чипа, просто включете USB кабела, свалете Arduino board definition средата и започнете вашия Internet of Things проект.

Защо го кръстихме така? Нарекохме го “Thing”, защото e перфектната основа за вашия Internet of Things проект. Продуктът може да прави всичко: от включване на диод до публикуване на данни с phant.io и може да бъде програмиран както всеки друг микроконтролер. Дори може да бъде програмиран през Ардуино интегрираната среда за разработка като предварително се инсталира ESP8266 Arduino приставката.

ESP8266 Thing Development Board е лесна за употреба платка. Пиновете са разделени на два паралелни, breadboard-съвместими реда. USB-конекторът е разположен близо до незадължителния вход за захранването, а ON/OFF бутона, контролиращ захранването до ESP8266 е разположен до него. Диодите, монтирани върху платката, индикират захранването, зареждането и статуса на интегралната схема. Максималното захранващо напрежение на ESP8266 е 3.6V, затова продуктът е снабден с регулатор на 3.3V напрежение, осигуряващ безопастно, постоянно захранващо напрежение за интегралната схема. Това означава, че входно-изходните пинове на ESP8266 схемата работят на 3.3V, и  всички 5V сигнали, влизащи в схемата ще се нуждаят от промяна на нивото. Ако проектът ви изисква захранващ източник, различен от USB, Thing Dev Board разполага с footprint-ове за двупиново JST, двупиново 3.5mm screw terminal или 0.1"-pitch 2-pin header. За разлика от оригиналната  ESP8266 Thing, ESP8266 Thing Dev Board платка не разполага с вграден LiPo зареждач.

Thing Dev Board дори включва PCB trace антена, като WiFi антена по подразбиране, която е  ефективен евтин вариант и работи доста добре. Ако се нуждаете от по-прецизна антена или от външна антена, U.FL конектор е на ваше разположение върху платката. Запояване ще е необходимо за функцинирането на U.FL конектора. По-подробни инструкции са включени в Hookup Guide, написан за платката.

Забележка

Примерните програми за SparkFun ESP8266 Thing Development Board могат да бъдат намерени в секцията "Полезни връзки" по-долу.

Главни характеристики

  • Удобно разделени пинове;
  • FTDI USB-to-Serial изводи;
  • 802.11 b/g/n;
  • Wi-Fi Direct (P2P), soft-AP;
  • Интегриран TCP/IP протокол;
  • Интегриран TR switch, balun, LNA, захранващ усилвател и matching network;
  • Интегрирани PLLs, регулатори, DCXO и  елементи за управление на мощността;
  • Итегриран 32-битов ниско волтов CPU;
  • +19.5dBm изходна мощност в 802.11b mode.

Полезни връзки

3D модели за сваляне:

Документи:

WRS-1273


Този продукт е добавен в каталога на Wednesday 17 August, 2016.
Price
45.30 лв.