Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

Аdafruit RFM96W LoRa Radio Transceiver Breakout - 433 MHz
Price
52.70 лв.

Описание

„Вижте, телеграфът е като много дълга котка. Вие и дърпате опашката в Ню Йорк и тя мяучи в Лос Анжделис. Разбирате ли? И радиото работи по същият начин: изпращате сигнали тук и ги получавате там. Единствената разлика е, че няма котка.“

Изпращането на данни на дълги разстояния е като магия и сега можете да бъдете магьосник с този набор от мощни и лесни за използване радио модули. Разбира се някой път искате да комуникирате с компютър (в такъв случай е добре да използвате WiFi модул) или да комуникирате с телефон (в такъв случай е добре да използвате Bluetooth Low Energy! ), но какво става ако желаете да изпратите данните на много далечни разстояния? Повечето WiFi, Bluetooth, Zigbee и други безжични модули използват 2.4GHz, което е предназначено за бърз трансфер на данни. Ако не излъчвате видео, можете да използвате безлицензните честотни модули като 433 или 900 MHz. Те не могат да изпращат данните бързо, но могат да ги изпращат много надалече.

Също така тези модули са по-прости в сравнение с WiFi или BLE модулите – не трябва да ги асоциирате, да ги свързвате по двойки, да сканирате или да се притеснявате за връзки или мрежи. Всичко, което трябва да направите е да изпратите данните, когато това е необходимо и всички модули, които са настроени на същата честота(и със същиян ключ за криптиране) ще получат изпратената информация. След това приемникът може да изпрати отговор обратно. Модулите работят на принципът на пакетната обработка, възстановяват грешки, възникнали при пращането на данните и могат автоматично да преизпращат съобщение, за да не се грижите Вие за това. , като в същото време консумира много по-малко ток, които в другите модули се ползва за поддръжка на връзката или за свързване по двойки.

Тези модули са перфектни за употреба заедно с Ардуино и други микроконтролери, например за проект със сензори, които трябва да сигнализират или да се изпращат данни в пределите на един кампус или град. Всичко от което се нуждаете са два или повече радио модула, които работят на една и съща честота. WiFi-а и блутутът, от друга страна, са често вградени в компютрите и телефоните.

Радио модулите идват в четири варианта(два варианта с различна модулация и два варианта с различна честота). RFM69 са лесни за работа, популярни са и бързо се учи човек да работи с тях. LoRa радио модулите са много по-интересни и мощи, но също така и по-скъпи.

Това е LoRa радио модулът на 433 MHz! Той е с +20dBm LoRa пакета комуникация, и имат специална модулация, която не е съвместима с RFM69, но може да предава данни на много по-дълго разстояние. Може лесно да предаде информация на 2 километра , използвайки проста антена, или до 20 километра, използвайки насочваща сигнала антена.

  • Радио, комуникиращо с пакети, с готови за ползване Ардуино библиотеки
  • Използва любителска честота, за която не ви е необходим лиценз
  • Работи с лесна за използване кабелна антена или може да се свърже външна антена към конекторите uFL или SMA.
  • Модулът е базиран на SX1276 LoRa®, поддържащ SPI интерфейс.
  • +5 to +20 dBm – увеличава до 100 mW мощност на разпръскване (Тази мощност се настройва софтуерно)
  • ~100mA пик по време на +20dBm предаването, ~30mA по време на активно очакване за приемане на сигнал.
  • Покритие на приблизително 2 километра, в зависимост от препятствия, честота, антена и мощност.

Всички радио модули се продават индивидуално и са съвместими с модули със същият номер. Пример: LoRa 433 MHz е съвместим само с LoRa 433 MHz, и т.н.

Всеки радио модул идва с няколко хедъра, а регулаторът на 3.3V и левълшифтърът може да се спарви с 3-5V DC захранване и логика, следователно може дползвате модулът с логика на 3 и на 5 волта. Трябва да запоите рейки на хедърите. За да си направите сами антена, трябва да отрежете и да запоите парче проводник. По ваше желание можете да изберете готова антена uFL или SMA edge-mount конектор и за закачите външна антена.

Полезни връзки

WRS-1331


Този продукт е добавен в каталога на Wednesday 17 August, 2016.
Price
52.70 лв.