Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

Feather M0 WiFi with uFL - ATSAMD21 + ATWINC1500 - fw 19.4.4
Price
80.70 лв.

Описание

Feather е новата платка за разработване от Адафрут и както другите подобни продукти тя е тънка, лека и това позволява интеграцията й в летящи обекти. Feather е проектирана така, че да бъде съвместима с преносимите микроконтролери. Adafruit Feather M0 WiFi w/ATWINC1500 е all-in-one Arduino-съвместима платка, осигуряваща високо-скоростен надежден Wi-Fi с вграден USB порт и зареждане на батерията. Това е Adafruit Feather M0 с WiFi модул, готова за ползване.

Свържете вашата Feather платка към интернет посредством новият FCC-сертифициран Wi-Fi модул от Атмел. Това е 802.11bgn-съвместим WiFi модул , които е най-добрият нов продукт за реализиране на мрежа между различни устройства. Модулът има вградени възможности за управление Soft-AP, SSL TLS 1.2-поддръжка. Модулът е надежден. Също така е много бърз и лесен за употреба сравнен с други WiFi модули, които сме използвали преди.

Модулът работи с th 802.11b, g или n мрежи и също така поддържа WEP, WPA and WPA2 криптиране. Можете да се свържете с вашите WiFi мрежи или да създадете собствени в "Soft AP" моде, тогава модулът играе роята на точка за свързване(има примерна програма какда си създадете уеб сървър и чрез него можете да контролирате пиновете на Ардуиното). Можете да промените тактовата честота до 12MHz за по-голяма скорости надежден пакет стриим. Сканирането и свързването към мрежи е много бързо – секунда или две.

Може би се питате защо да ползвате платката. Вие получавате:

 • Многоцелеви Cortex M0+ процесор с много I/O пинове, много 12-битови ADCs, 10-битов DAC, 6 SERCOMs, всеки от тях може да служи за SPI, I2C или UART(3 се използват от съществуващият интерфейс, 3 са свободни), много таймери, PMW изходи, DMA, вградено USB и още много. В секцията полезни връзки ще намерите линк към даташиита на изделието.
 • ATWINC има много по-малка консумация на енергия – около 12mA за WINC и 10mA за ATSAMD21 с автоматичен енергиен мениджмънт за Wi-Fi, но без автоматичен енергиен мениджмънт за ARM-a. С ръчен енергиен мениджмънт може да ограничите консумацията на WiFi модула до 2mA, като активирате режим спане.
 • Сравнено с ESP's ~70mA средна консумация на ток и неговият режим на спане изисква WDT ресетване.
 • С ATWINC можем да стримваме по-надеждно, въпреки че като цяло ESP-то има по-голяма производителност.
 • Не трябва да се обръщате постоянно към Wi-Fi ядрото постоянно, тъй като е отделен чип. Вашите изчисления получават пълното процесорно време и времево планиране.

В сърцето на Feather M0 е ATSAMD21G18 ARM Cortex M0 процесорът, които работи на тактова честота от 48MHz и 3.3V-тови сигнали, същият процесор използван в Arduino Zero. Чипа разполага с огромната памет от 256K флаш (8 пъти повече от Atmega328 или 32u4 ) и 32K RAM памет/(16 пъти повече!) . Чипът идва с вградено USB, тоест разполага и с USB-to-Serial възможности за програмиране и дебъгване, без да е необходима употребата на FTDI чип. За напреднали потребители, които се чувстват комфортно с ASF, SWDIO/SWCLK пиновете са достъпни от дъното и когато са свързани с CMSIS-DAP дебъгера, може да използвате Atmel Studio за дебъгване.

За да Ви бъде по-лесно да ползвате платката за преносими проекти е добавен конектор за 3.7V Lithium polymer батерия и вграден чип за зареждане на батерията. Не е необходимо да използвате батерията, платката може да се захранва от USB-то. Но ако имате батерия, можете да захранвате с нея платката, след това, когато се изтощи, да я зареждате чрез USB-то. Платката Feather автоматично ще превключи към USB източникът на енергия, когато той е наличен. Също така батерията е свързана, през делител на напрежение, към аналогов пин, за да можете да измервате и следите напрежението на батерията и да откриете кога има нужда от зареждане.

Някои от опциите на Feather M0 платката са:

 • Размери 53.65mm x 23mm x 8mm, без запоените рейки. Забележка: Платката е с 2.54mm по-дълга отколкото другите Feather платки.
 • Лека като перце – 6.1 грама
 • ATSAMD21G18 на @ 48MHz, с логика и захранване на 3.3V
 • 256KB флаш, 32KB SRAM,няма EEPROM
 • Регулатор на 3.3V (AP2112K-3.3) с 600mA максимален изходен ток, WiFi-a може да консумира до 300mA ток по време на работа
 • USB-поддръжката идва с USB бутлоудър и сериен порт за дебъгване.
 • Много пинове - 20 GPIO пина.
 • Хардуерни поддръжки: сериина комуникация, I2C комуникация и SPI комуникация. 8 PWM пина
 • 10 аналогови входа>
 • 1 аналогов изход
 • Вграден 200mA lipoly зареждащ чип с вграден LED диод, индикиращ статуса на зареждане.
 • На пин 13 е монтиран червен LED за общо ползване.
 • Захранващ / ENABLE пин
 • 4 дупки за болтове за монтаж
 • Ресет бутон

Платката идва напълно сглобена и тествана с USB бутлоудър, които Ви позволява лесно и бъзо интегриране и програмиране със средата Arduino IDE.  We also toss in some header so you can solder it in and plug into a solderless breadboard. Lipoly батерията и MicroUSB кабелът не са включени към платката.

Забележка: Тази версия на платката не идва с вградена антена и ще ви е необходима uFL connector антена като 2.4GHz Mini Flexible WiFi Antenna- също не е включена.

Полезни връзки

WRS-1309


Този продукт е добавен в каталога на Tuesday 26 July, 2016.
Price
80.70 лв.