Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

WiFi модул ESP8266
Price
17.80 лв.

Този интересен малък модул представлява голямо забавление за хобисти и студенти които искат да експериментират с WiFi чипсета ESP8266. Фърмуерът в тези чипове е обновен до версия v0.924, която е много по-лесна за използване. Adafruit също предоставят Ардуино библиотека за извличане на web страници.

Подробен урок за използването на модула е пропуснат умишлено. Чипсетът е предназначен за авантюристи и хора любопитни към откритията. Източник на информация може да бъде http://www.esp8266.com, където има множество детайли и описани експерименти.

Този модул е много евтин, но има своите ограничения. Не поддържа SSL или SPI комуникационен интерфейс – само UART интерфейс. Модулът не разполага с конвертор на логическите нива от 5V към 3V (външен конвертор). Няма регулатор на напрежението и са възможни пикове на консумация от порядъка на 300mA или повече при 3.3V. Ако го използвате с Arduino е задължително да се добави външен регулатор на 3V. Използването на конектора му предизвиква известно неудобство, тъй като не е предназначен за бредборд. В този случай джъмпери женско-мъжко биха улеснили прототипирането.

Въпреки дребните недостатъци модулът изпълнява отлично това за което е предназначен. Може да го използвате за UART към WiFi адаптер с помощта на тази Arduino библиотека.

Важно е да се знае, че този продукт се предлага изцяло за експерименти.

Основни характеристики

Размери: 25mm x 15mm x 1mm / 1.0" x 0.6" x 0.04"
Тегло: 1.5g


Полезни връзки


Страница на продукта

WRS-1114


Този продукт е добавен в каталога на Tuesday 19 May, 2015.
Price
17.80 лв.