Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

Брейкаут платка MAX31850К усилвател за термодвойка
Price
39.50 лв.

Термодвойките са чувствителни прибори, които изискват добър усилвател на сигнала с компенсация на грешки при измерването. Ние предлагаме подобен усилвател MAX31855 които е с SPI интерфейс. Той е отличен, но в случаите при които ще управлявате множество термодвойки има по-удобно решение. Това е причината да предлагаме модел 850 – той разполага с "1-Wire" интерфейс който позволява множество брейкаут платки на една споделена I/O шина.

Интегралната схема MAX31850K е усилвател който прави всичко необходимо за едно точно измерване, като същевременно интерфейса към него е подходящ за всеки микроконтролер, който поддържа "1-Wire".

Брейкаут платката разполага с 3.3V регулатор на напрежението и с 10uF байпас кондензатор.

Тази платка може да се използва с „паразитно захранване“ което е по шината за данни или с „отделно захранване“ което минава през VIN пина и регулатор на напрежението.

Важно:при тази платка няма конвертор на логическите нива на 3V шина за данни. Това е така с цел модулът да може да се използва в „паразитен режим“. Шината за данни трябва да преминава през конвертор на логическите нива като тези. Ако използвате множество усилватели за термодвойки един конвертор би бил достатъчен тъй като шината е споделена.

Формата на данните от MAX31850K е много сходен на тези от добре познатия 1-Wire DS18B20 температурен сензор, но не са напълно съвместими. От Adafruit са модифицирали необходимите библиотеки, за пълна софтуерна съвместимост с MAX31850. Може да намерите тези библиотеки в секцията „Полезни връзки“.

Комплекта включва клема (за свързване на термодвойката), 4.7K резистор за pull-up и рейки (за бредборд).

Усилвателя е предназначен за K-type термодвойка която ние предлагаме.

Размери (заедно с рейките): 20мм x 20мм

Основни характеристики

  • Съвместим само с K-тип термодвойки (на adafruit)
  • Обхват: от -270°C до +1370°C при 0.25 градуса стъпка – имайте предвид, че термодвойките с които е съвместим са с точност от ±2°C до ±6°C.
  • Захранване: то 3.3V до 5V. Шината за данни работи само при 3V
  • 1-Wire интерфейсът позволява голям брой усилватели за термодвойки на една шина

Полезни връзки

Дейташийт за MAX31850K
Продуктово видео
Библиотеки (OneWire и DallasTemp)
Страница на продукта

SEN-1012


Този продукт е добавен в каталога на Tuesday 23 December, 2014.
Price
39.50 лв.