Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

Сензор за пулс
Price
57.30 лв.

Данните за сърдечния ритъм може да са ви изключително полезни ако, например, съставяте програма с упражнения, изучавате нивата на активност или страх или просто искате тениска да мига със сърдечния ви ритъм. Проблема е, че измерването на ритъма на сърцето е трудна задача. За щастие, този сензор може да реши тази задача за вас.

Сензорът е plug-and-play с Ардуино. Може с лекота да се използва от студенти, творци, спортисти, хора на изкуството, разработчици на игри и мобилни приложения. С негова помощ лесно ще включите информация за сърдечната активност във вашия проект.

По същина сензора комбинира прост оптичен сензор за измерване на сърдечния ритъм,заедно със схема за усилване и премахване на шума от сигнала. Благодарение на това можете да правите бързо и надеждно отчитане на темпото на сърцето. Подходящ за мобилни приложения заради малката си консумация от едва 4mA при 5V захранване.

Използването му е лесно, само щраквате клипса към ухото или върха на пръста си свързвате го към Ардуино платка (работи с 3V или 5V логика) и сте готови да измерите пулса си.

Размери: 15.875мм диаметър и 3.175мм дебелина

Комплекта включва сензора за пулс, 60 см кабел с цветен код и стандартни мъжки рейки, клипс за ухо (за измерване на пулса от ухото), велкро за захващане на сензор към пръста и прозрачни стикери за защита на сензора.

Полезни връзки

Ел. схема
Eagle файлове
Ръководство за стартиране
Arduino код
Обяснения по Arduino кода
Скица на Processing
Страница на продукта

SEN-0579


Този продукт е добавен в каталога на Monday 18 August, 2014.
Price
57.30 лв.