Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

Ардуино Шийлд - PN532 RFID и NFC + карта
Price
105.50 лв.

Това е популярният брейкаут PN532 на Adafruit преобразуван в шийлд – един перфектен инструмент за всяко 13.56MHz RFID или NFC приложение. Интегралната схема PN532 е най-популярната за NFC на пазара в момента и е използвана в почти всеки мобилен телефон или устройство което ползва NFC. Този чипсет е много мощен и може отлично да изпълни задачи от типа на четене/писане на „тагове“ и карти, комуникация със смартфони (например за плащане), а също и работа в режим на „NFC таг“.

Контролерът разполага с много възможности, но Ардуино библиотеката* поддържа писане/четене на тагове и НЕ подържа комуникация с мобилни телефони, емулация на тагове (което изисква допълнителен 'secure element') или други по сложни функции.

*Информацията е актуална към момента на писане на описанието.

Комуникацията тип NFC (Near Field Communications) е начин две устройства които са много близо едно до друго да си говорят. Представлява нещо като Bluetooth за много малка дистанция който не изисква устройствата да се „сдвояват“/аутентикират. Тъй като е този тип комуникация e добавка към RFID, с едно NFC можете всичко което можете с RFID и още други функции.

Модулът може да работи с практически всеки NFC/RFID Type 1 thru 4 таг. (както и с тагове тип NXP MiFare).

Антената е с обхват 10см, който е максималният възможен при използваната 13.56MHz технология. Шийлдът спокойно може да бъде разположен в пластмасов (или друг неметален!) корпус и това няма да възпрепятства нормалната му работа.

Шийлдът е проектиран за комуникация през I2C и SPI. По подразбиране се използва I2C, който използва по-малко пинове. Пин Digital #2 се използва за известяване за появата на таг. По този начин няма да се налага постоянно контролера да проверява дали има валиден таг или не. При разпознаване на таг, карта или телефон пина преминава в ниско ниво (low). Може да конфигурирате кой пин да се използва за тази функция, ако използвате пин Digital #2 за нещо друго.

Превключването към SPI също е лесно. Необходимо е да запоите два джъпера на платката и да свържете интерфейсите.

Шийлдът е съвместим с всички „класически“ Arduino платки - NG, Diecimilla, Duemilanove, UNO, както и Mega R3 или по-нова ревизия.

Комплектът включва Adafruit NFC/RFID PN532 шийлдът заедно с настроена за 13.56MHz антена напечатана на платката, хедъри с растер 0.1" (за монтиране на няколко шийлда един в/у друг) и добавка карта Mifare Classic 1K.

Размери: 2.1" (53.3мм) x 4.7" (117.7мм) и 0.425" (1.1мм) дебелина.

Адресацията на I2C комуникацията е 7-битова , а адресът на устройството е 0x48 .


Полезни връзки

Библиотека за Arduino
Дизайн на антената (PDF формат)
Дейташийт за MiFare Card
Ел. схема
Страница на проекта (документация, библиотеки и тн.)
Ръководство за избор на RFID
Въведение за NFC от Nokia
Дейташийт (NXP S50 chip)
Дейташийт (NXP PN532)
NXP PN532 ръководство за потребителя
NXP PN532 App Note
Използване на PN532 с libnfc
Страница на продукта

ARD-0965


Този продукт е добавен в каталога на Tuesday 29 July, 2014.
Price
105.50 лв.