Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

Инфрачервен сензор за разстояние (100-500см)
Price
59.30 лв.

Този сензор за разстояние е с изключително голям обхват. Работи на принципа на отразяването на инфрачервени лъчи от обектите, за да измерва разстояние. Отчитането на сензора става по напрежение (аналогово). Има кабел за свързване с дължина 15 см и конектор 6-JST. Тези сензори работя в обхвата 100 см до 500 см (1 до 5 метра) с добра точност. Сравнително големият обхват който покриват ги прави една добра алтернатива на сонарните (ултразвукови) сензори.

Внимание: цветовете на проводниците не са по стандарт! Внимавайте при свързването! В дейташийта също има подробности относно свързването. Трябва да свържете синия и червения проводник към земя, черния и жълтия проводник към 5VDC, а за отчитане на данните използвате зеления проводник (аналогово-по напрежение). Напрежението на аналоговия изход е 3V при разстояние до обекта от около 100 см и 1.4V при обект на разстояние около 500 см. За по-подробна графика на функцията на напрежението от разстоянието вижте дейташийта в секцията „Полезни връзки“.

Тъй като тези сензори са податливи на „шум“ ви препоръчваме да запоите включения в комплекта 220nF кондензатор там където сте запоили проводниците идващи от захранването, за да филтрирате шума.


Полезни връзки

Дейташийт
Страница на продукта

SEN-0832


Този продукт е добавен в каталога на Tuesday 29 July, 2014.
Price
59.30 лв.