Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

Брейкаут платка за GPS модул 66 канала 10Hz
Price
75.40 лв.

Този брейкаут с ядро MTK3339 е един безспорно висококачествен GPS модул който може да следи до 22 сателита по 66 канала, с отлична чувствителност на получаване на сигнал (-165 dB tracking!) и вградена антена. Може да прави до 10 опреснявания в секунда за местоположението, подходящо за високоскоростни и много точни логове при следене на обект. Консумацията на енергия е изключително ниска, само 20 mA по време на навигация.

Добавен е регулатор на напрежението, така че модулът да се захранва с напрежение от 3.3 до 5VDC, както и входовете са предвидени за безопасна комуникация при 5V.

Пинът ENABLE може да бъде използван за включване/изключване на модула от микроконтролер или ключе. При проектирането на платката е предвидено място за добавяне на CR1220 държач за батерийка, която да държи RTC модула вкючен и по този начин да позволи „горещи стартове“. На платката също има LED индикация показваща състоянието на GPS локализирането. Светодиодът за статус мига с честота 1Hz при търсене на сателити, а при вече определено местоположение премигва на всеки 15 секунди (за пестене на енергия). Ако желаете да имате LED който постоянно да индикира състоянието, може да използвате FIX пина.

Две основни характеристики отличават тази версия 3(с MTK3339 базирано ядро): модулът поддържа външна антена и разполага с вградена функционалност за лог на информация.Антената на брейкаута е керамична и дава -165 dB чувствителност, но ако искате по-голяма, всяка 3V активна GPS антена с uFL конектор би била приложима. Модулът автоматично ще разпознае наличието на външна активна антена и ще превключи към използването й! Повечето GPS антени са със SMA конектор, така че може да се наложи да използвате преходник от uFL към SMA.

Вградената функционалност за лог на информацията е възможно тъй като в устройството има микроконтролер, който от своя страна разполага със свободна flash-памет. Най-новият фърмуер поддържа команда която да стартира логването във флаш-паметта. Единственото необходимо е външен микроконтролер да изпрати команда „Старт на логването“ след което без проблеми може този външен контролер да премине в sleep режим, за да спестява енергия.

Когато GPS устройството е определило текущото местоположение (fix) започва логването на часа, датата, текущите координати и надморската височина през интервал от 15 секунди. Флаш-паметта на вграденият контролер разполага с място за 16 часа лог, като данните автоматично се извличат и добавят, така че няма защо да се притеснявате при загуба на захранване.

Не е възможна настройка относно това което се логва и честотата на логване, но в повечето случаи не се налага тъй като тази организация на лог системата покрива множество от популярните изисквания за лог на GPS данни.

Потребители са тествали модула на височинен балон и са постигнали височина ~32 километра, но по спецификация има фърмуерен лимит на 40 километра.

Държачът CR1220 не е включен в комплека.

Има библиотека за по-лесно използване на GPS модула, с чиято помощ можете да активирате вградената лог функционалност на устройството (наричана LOCUS). Тази библиотека, заедно с урок и още много полезна информация в секцията „Полезни връзки“.

Основни характеристики

Сателити: следене на 22, търсене на 66
Размери на антената: 15мм x 15мм x 4м
Скорост на опресняване: 1 до 10 Hz
Точност на позициониране: < 3 метра (стандартно за GPS технологията е точност около 3м)
Точност при определяне на скорост: 0.1 метра/s
Горещ/студен старт: 34 секунди
Чувствителност на прихващане: -145 dBm
Чувстително на следене: -165 dBm
Максимална височина за работа на модула PA6H: според производителя е до 40 километра, но до сега е тестван само до 32 километра*
Максимално отчитана скорост: 515m/s
Захранване: 3.0-5.5VDC
Консумация: 25mA при следене, 20 mA при навигация
Интерфейси: NMEA 0183, 9600 baud (по подразбиране)
Поддържа DGPS/WAAS/EGNOS
Съвместимост с FCC E911 и поддръжка на до 210 PRN канала
Разпознаване на „заглушаващ сигнал“ и редукцията му
Multi-path разпознаване и компенсация
Версия на фърмуера: 5153
Размери (без държача за батерийка): 25.5мм x 35мм x 6.5мм / 1.0" x 1.35" x 0.25"
*Данните са от момента на писане на описанието на продукта.


Полезни връзки

Набор от команди за MTK3329/MTK3339 (за конфигурация)
Дейташийт PA6H (MTK3339)
MT3339 GPS PC инструмент (само за Windows)
Ръководство за PC инструмента
Mini GPS tool (само за Windows)
Страница на продукта

ARD-0907


Този продукт е добавен в каталога на Tuesday 29 July, 2014.
Price
75.40 лв.