Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

RGB сензор за цвят
Price
19.60 лв.

С този чудесен сензор за цвят вашият проект ще може да „вижда“ цветове. Ядрото на този брейкаут е интегралната схема TCS34725, която разполага с RGB и Clear light sensing елементи. Филтърът блокиращ инфрачервени лъчи (IR filter), вграден в чипа и разположен при фотодиодите които долавят цвета, намалява влиянието на инфрачервеният спектрален компонент от идващата към сензора светлина и позволява точни отчитания на цвета. Използването на този филтър обуславя долавянето на много по естествени цветове, тъй като човешкото око не долавя инфрачервените лъчи.

Сензорът също има динамика 3,800,000:1 и регулируеми време за интеграция и gain, така че е приложим за употреба зад затъмнени стъклени повърхности.

Добавени са също помощни схеми, като 3.3V регулатор за захранване на брейкаута с 3-5VDC безопасно и конвертор на логическите нива за I2C пиновете, за да бъдат използвани с 3.3V или 5V логика.

В допълнение има един LED с неутрална температура 4150°K с MOSFET драйвер, с чиято помощ ще осветявате обекта чийто цвят искате да определите. Този светодиод може лесно да бъде включен или изключен.

Използването на модула е лесно, свързвате го към I2C шината на микроконтролер и с помощта на примерния код (в секцията „Полезни връзки“) без проблем ще започнете отчитането на 4-те канала. Има примерен код за отчитането на интензитета на светлината и температурата й.

В секцията „Полезни връзки“ има подробен урок за използването на сензора, препратки към Ардуино библиотеката и урок за инсталиране на продукта.

Тегло: 3.23г

Размери: 20.44мм / 0.8" x 20.28мм / 0.79"

Тази плата използва 7-битова I2C адресация, като адресът й по подразбиране не 0x29.


Полезни връзки

Дейташийт(TCS34725)
Урок за инсталиране
Ардуино библиотека и примерен код
Подробен урок(с Ардуино)
Страница на продукта

SEN-0945


Този продукт е добавен в каталога на Tuesday 29 July, 2014.
Price
19.60 лв.