Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

Инфрачервен сензор GP2Y0D810 с обхват 10 см
Price
26.80 лв.

Този малък дигитален сензор засича обекти на разстояние от 2 до 10 см. С бързото време за реакция, малък размер и ниска консумация на ток, този сензор е добър избор за безконтактно засичане на обекти. Брейкаут платката на Pololu с която се продава го прави лесен за употреба.

GP2Y0D810 е един от най-малките и най-бързи сензори за разстояние на Sharp, като работи на почти 400 Hz и засича обекти отдалечени до 10 см. В горния край на обхвата има аванс от 25 мм и сензорът ще засече и обект на 10.25 см. В долния край на обхвата няма аванс. Изходящите данни, Vo, показват LOW когато в обхвата на сензора има обект, а през останалото време показват HIGH. Обърнете внимание, че този сензор връща информация за това дали в обхвата му има обект или не, но не дава информация на какво разстояние е обектът.

Примерни приложения са: безконтакто засичане на препятствия; брояч или таймер за преминаващи покрай сензора обекти; или като алтернатива на лъчев прекъсвач.

Брейкаут платката на Pololu позволява сензорът да се използва с 3-пинов конектор, като например правата или ъглова 3 х 1 рейки включени в комплекта. Квадратният пад на платката се връзва към земя (GND), средния към захранване от 2.7V до 6.2V, и последния, маркиран с OUT, подава изходните данни от сензора. В зависимост от захранването което използвате може да подобрите показанията от сензора в като поставите кондензатор по-голям от 10uF между захранване и земя в близост до сензора.

Червен светодиод на гърба на платката светва когато подавания от сензора сигнал е LOW за да покаже, че е засечен обект. Може да изключите тази функционалност като прекъснете връзката между светодиода и OUT пина на мятото указано на платката или като разпоите светодиода. Платката позволява и да поставяте и вадите сензора от sleep режим.

Основни характеристики:
Захранване: от 2.7V до 6.2V
Консумация: 5 mA
Обхват: от 2 до 10 см
Изходна информация: дигитален сигнал
Време за реакция: 2.56 ms до 3.77 ms
Размер: 21.6 x 8.9 x 10.4 mm
Тегло: 1.3 g (без рейките)

Пример с Ардуино.

Страница на продукта.

SEN-0038


Този продукт е добавен в каталога на Saturday 10 July, 2010.
Price
26.80 лв.