Left Nav Clouds Библиотека Курсове Информация Приятели Блог Left Nav Stars
Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

VS1053 кодек - MP3 WAV MIDI
Price
52.25 лв.

Ядрото на този брейкаут е интегралната схема VLSI VS1053B DSP кодек. Чипът VS1053 може да декодира широк набор от аудио формати като MP3, AAC, Ogg Vorbis, WMA, MIDI, FLAC, WAV (PCM и ADPCM). Може да се използва също за запис на звук във форматите PCM (WAV) и компресирания Ogg Vorbis.

С помощта на този брейкаут можете да изпълнявате изцяло цифрово различни операции върху аудиото като например настройка на баса, високите и силата на звука. Платката разполага още с 8 GPIO пина които може да бъдат използвани за активиране на LEDове или четене на бутони. Всички 8 GPIO пинове са с вграден 100K pulldown резистор.

Цялата функционалност е достъпна през SPI интерфейс, така че да има съвместимост с повечето модерни микроконтролери. Продукта разполага също с MIDI режим при който се четат „класически“ 31250Kbaud MIDI данни през UART и се възпроизвеждат звуци като от електронен синтезатор. Този синтезатор разполага с множество вградени ефекти.

Чипът има идеална съвместимост с Ардуино, но е подходящ и за множество други контролери който нямат изчислителната мощ да декодират аудио. Брейкаутът е подходящ за бредборд.

На платката има регулатор за 3.3V и 1.8V с феритни пръстени и аналогови филтри осигуряващ качествен аудио изход. Има също вход за микрофон към който може да се включва и line-in сигнал. Записването на аудио минава през компресия.

Платката разполага също с конвертор на логическите нива, така че е съвместима с логика и захранване както на 3.3V, така и на 5V.

Комплекта включва рейки с растер 0.1" и бонус стерео жак за слушалки.

Новото във версия 2 на платата е добавения 220uF stereo blocking кондензатор на изхода. С него няма риск от повреди при включването на слушалки или колонки към изхода.

Размери: 27.72мм x 58.08мм


Полезни връзки

Подробен урок и Arduino библиотека
Дейташийт за VS1053B
Детайли относно Ogg vorbis енкодер/рекордер
Ръководство за свързване на аналоговите изходи
Страница на продукта

COM-0975


Този продукт е добавен в каталога на Tuesday 23 December, 2014.
Price
52.25 лв.