Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

FreeSoC2 Development Board
Price
119.40 лв.

Описание

Това е FreeSoC2 платка за разработване. Базирана е на PSoC5LP ARM Cortex. PSoC (Programmable System on a Chip) дава предимствата на програмируемите устройства и на системите, базирани на микроконтролерните системи върху чипове в една платка. Слагайки програмируем материал между периферията и пиновете, FreeSoC2 позволява всяка функция да бъде пренасочена към всеки пин. Също така PsoC-то на платката разполага с няколко програмируеми блока, които позволяват на потребителят да дефинира произволни дигитални и аналогови вериги за специални задачи и нужди.

SparkFun’s FreeSoC2 платката разполага с два процесора: CY8C5868LTI-LP039 и CY8C5888AXI-LP096. Първият служи като дебъгер/програматор за втория, върху когото се инсталира програмата. И двата се базират на Cortex-M3 процесорното ядро, 256kB флаш памет, 64kB SRAM и 2kB EEPROM. Единствента съществена разлика между двата процесора е техният раззмер и тактова честота. TQFP-100 разполага с 72 входно-изходни пина, докато QFN-68, които служи за дебъгване, има 48 входно-изходни пина и първият може да оперира с максимална тактова честота от 67Mhz. Като допълнение FreeSoC2 поддържа 5V и 3.3V входно-изходни напрежения.

Благодарение на лесното качване на новият фърмуеър, базовата Ардуина функционалност е вградена в PSoC5LP, така че можете да програмирате платката през Arduino IDE. Платката дава същата функционалност като Arduino UNO R3 – различната хардуерна периферия, която се свързва към пиновете, всичките примерни програми, библиотеки и шилдове ще работят съвмесно с тази платка. Ако все пак желаете да използвате максимално ефективно платката ще трябва да използвате PSoC Creator IDE (безплатна среда за разработка). Внимание: По времето на писането на това описание софтуерът PSoC Creator software може да работи само под Windows.

Платката включва:

  • CY8C5868LTI-LP039 & CY8C5888AXI-LP096 Cortex-M3 Processor Cores
  • 256kB of Flash Memory (each Core)
  • 64kB of SRAM (each Core)
  • 2kB of EEPROM (each Core)
  • Arduino Uno R3-type Headers

Полезни връзки

ARD-1157


Този продукт е добавен в каталога на Wednesday 17 August, 2016.
Price
119.40 лв.