Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

Ардуино шийлд - Реле модул
Price
48.60 лв.

Реле шийлдът е модул който предоставя на Arduino възможността за лесен контрол върху верига с високо напрежение. Това се случва благодарение на 4 независими канала снабдени с оптоизолирани механични релета предварително монтирани на към платката на шийлда.

Максималната мощност при която може да се използва релето е 1250VA AC или 150W DC.

Контролът на всички канали на шийлда се осъществява през цифровите входове/изходи на пинове 5,6,7 и 8 на Arduino платката при монтиран шийлд. Необходимо е външно захранване на 12VDC за правилно управление на релетата. Наличието на захранване 12VDC се индикира, при включването на червен LED с обозначение PWR, разположен до съответната клема.

Важна характеристика на шийлда е наличието на рейки за свързване на XBee. Това позволява, чрез използването на безжични XBee модули, безжична комуникация с Arduino платката на която е монтиран шийлдът. Това прави удачна употребата на шийлда в роботи, индустриални системи, както и проекти за домашна автоматизация.

Важно е да знаете, че при програмиране на Arduino платка, наличието на XBee модул може да възпрепятства серийната комуникация и съответно процеса на програмиране на микроконтролера. Поради тази причина беше добавен превключвател, за прекъсване на връзката между Arduino плаката и XBee модула, на шийлда.

В нормален режим, ключът трябва да бъде преместен в позиция RUN, докато при програмиране на Arduino платката, трябва да бъде преместен на позиция PROG. Наличието на ключа премахва необходимостта и неудобството от премахването на XBee модула при всяко препрограмиране на Arduino платката.

Основни характеристики:

Захранващо напрежение: 12VDC
Необходим ток за захранване: 200mA (максимално)
Номинално напрежение (през релето): 30VDC, 250VAC
Номинален ток (през релето): 5A
Продължителност на живота (при включен товар): 100,000 цикъла
Продължителност на живота (без включен товар): 10,000,000 цикъла
Време за включване: 10мс (максимално)
Време за изключване: 4мс (максимално)
Работна температура: -30°C / +70°C
Размери: 69 x 55мм
Тегло: 49грПолезни връзки


  • Дейташийт
  • Страница на продукта

    ARD-0821


    Този продукт е добавен в каталога на Monday 17 February, 2014.
    Price
    48.60 лв.