Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

Ардуино шийлд - microSD четец
Price
43.90 лв.

Важно: Тази нова ревизия разполага с вграден регулатор на напрежението, който конвертира 5V сигнал от Ардуиното към 3.3V сигнал, подходящ за SD модула според спецификацията му.

Вашият Ардуино проект има нужда от повече памет? Този microSD шийл ще го оборудва с големи възможности за съхранение, така че да има къде да запазвате datalog или друга информация свързана с проекта ви.

Комуникацията с microSD картата е през SPI интерфейс. Пиновете SCK, DI и DO на microSD слота са изведени към стандартните SPI пинове на ATmega168/328 (цифров пин 11-13), а CS пина е изведен към D8 (цифров пин 8) на Ардуиното. Ако използвате някоя от open-source библиотеките за FAT файлова система (като например FAT16 или SDFat) проверете и променете кода, ако се налага, така че да отразява правилното разположение на CS пина.

В повечето библиотеки е заложено CS пина да е на свързан на D10 (цифров пин 10), това трябва да бъде променено на D8 (цифров пин 8). Също, за да работят коректно библиотеките ще трябва да зададете пин D8 като „изход“ в метода “setup()” на вашата скица.

Шийлда разполага също с голяма площадка за прототипиране с размери 13x12 и растер 0.1".

Платката пристига при вас със запоени слот за microSD карта, червен LED индикатор за захранване и reset бутон, но без рейки. Препоръчваме ви 6-пиновите ни рейки (хедъри).

Полезни връзки

microSD ръководсвто за бърз старт
Примерна скика (Arduino)
Електрическа схема
Проект на печатната платка (Eagle)
FAT16 библиотека 

(Разархивирайте тази папка в Arduino>Libraries. След като разархивирате, може да използвате демонстрационна скица която се намира на File->Examples->FAT->FAT_Example, във вашата Ардуино среда за разработка (IDE). За да има ефект след разархивирането, ще трябва да рестартирате Ардуино средата!)


Страница на продукта

ARD-0556


Този продукт е добавен в каталога на Thursday 07 November, 2013.
Price
43.90 лв.