Left Nav Clouds Библиотека Курсове Информация Приятели Блог Left Nav Stars
Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.К.У.Р.С.О.В.Е

Курс по ракетомоделизъм за любители (18.06.2011)

Ако мечтаете да докоснете космоса, увличате се по бързи и шумни играчки или просто искате да овладеете майсторството на правене на ракетни модели то този еднодневен курс ще ви помогне. В него ще получите необходимите теоретични и практически знания за проектирането, изработването и изстрелването на функционални ракетни модели. И накрая, но не на последно място, ще изпитате удоволствитето от старта.

От участниците не се изисква предварителна подготовка, знания или умения. Курсът започва с теоретичен увод в ракетното дело и техниките за безопасност, преминава през изработването на ракетния модел и завършва с изстрелването му. По-конкретно, курсът включва:

- увод в ракетното дело
- техника на безопасност (особено при боравенето с ракетомоделни двигатели)
- типове двигатели за ракетни модели
- видове запалване на двигателите
- проектиране на корпус и стабилизатори на ракетния модел
- изчисляване на центъра на налягане на модела
- изчисляване на баланса на масите на модела
- зареждане на модела с двигател
- изработване на площадка за изстрелване и подготовка за изстрелване
- изстрелване на модела

Курсът ще се проведе на 18 юни (събота) от 11.00 до 18:30 часа в офиса на Роботев в София, кв. Гео Милев, ул. Елисавета Багряна 14, офис 3 (карта и снимка на сградата). Цената на курса е 70.00 лв, което включва и всички необходими материали за изработването на ракетния модел и площадката за изстрелване. За записване изпратете имейл със заглавие "Курс по ракетомоделизъм - 12.06" и вашите имена и телефон за връзка на kursove@robotev.com.

Курсът ще води инж. Младен Митов. Той има магистърски степени по електроника и физика и в момента е преподавател в ТУ София. Увлича се по електроника и изстрелване на ракетни модели.

За допълнителна информация се свържете с нас на тел 0898 474530 или на kursove@robotev.com