Left Nav Clouds Библиотека Курсове Информация Приятели Блог Left Nav Stars
Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.К.У.Р.С.О.В.Е

Направи си сам звукови обекти с Ардуино – 3-дневен уъркшоп (13-15.09.2011)

В този уъркшоп с помощта на платка Arduino, ще бъдете въведени в света на сензорите и актуаторите. Обикновено сензорите могат да бъдат използвани за измерването на определени физически или химически свойства на околната среда. С помощта на платка Arduino тази информация ще бъде преобразувана в поведението на свързани актуатори (светодиоди, двигатели, тонколони и др.).

Чрез използването на ниско-технологична сензорна и актуаторна техника ще бъдат разработите самостоятелни звукови обекти, които реагират на средата, в която се намират. Участниците ще получат основни познания по електроника, както и за това как да използват средата за програмиране на Arduino, за да дадат живот на своите звукови обекти. Разкъсайте оковите на творческо си въображение – тук може да се развихрите от преработването на готови играчки със звук до сглобяването на механични звукови генератори. Готов хардуер и примерни кодове ще бъдат използвани за разработването на първите експерименти с материала, поради което за участието в уъркшопа не са необходими умения по програмиране.

Таксата за участие е 100 лв. + 110 лв. за комплекта Ардуино. Участниците трябва да донесат свои собствени лаптопи.

Уъркшопът ще се проведе на 13, 14 и 15 септември от 11:00 до 18:00 ч. Работният език е английски.

Крайният срок за записване е 31 август, а максималният брой на участниците е 12 души.

Уършопът се води от Андреас Муксел.

През 2004 г. Андреас се дипломира по специалността Медиен комуникационен дизайн в Университета за приложни науки Форарлберг, Австрия. Между 2004 г. и 2007 г. работи като дизайнер по интеракция и интерфейс в MARS-Exploratory Media Lab при Fraunhofer Institute for Media Communication. През 2008 г. завършва следдипломното си обучение в Академията по медийни изкуства в Кьолн. В творбите си демонстрира интерес към смесването на цифров код и физически материал и към връзката между човека и машините. Проектите му са представени на много международни фестивали за медийно изкуство. Освен това работи на свободна практика и преподава като гост-лектор в различни университети. Живее и работи в Кьолн, Германия.

Уъркшопът се организира от Националната Художествена Академия в рамките на ежегодния международен фестивал за дигитално изкуство DA Fest. За допълнителна информация и записване посетете сайта на DA Fest или пишете на da-fest@hna.bg.