Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

Двумерен (2D) жироскоп LPY550AL, XZ оси - 500/2000 градуса/сек
Price
54.50 лв. 40.88 лв.

Брейкаут борд за двумерния жироскоп LPY550AL на фирма STMicroelectronics. Този жироскоп засича по Х и Z осите, като има два режима на чуствителност – 500 градуса в секунда или 2000 градуса в секунда.

Въпреки че интегралната LPY550AL чипа е с много добри характеристики, хеговия корпус без метални пинове, както и това че работи на 2.7V до 3.6V го правят труден за използване от ученици, студенти и хоби ентусиасти. За радост, брейкаут платката на Pololu се е погрижила за всички тези „слабости“ като запазва малкия размер на жироскопа.

Основни характеристики:

вграден регулатор, който смъква напрежението до 3.3V правейки жироскопа лесен за употреба с микроконторлери работещи на 5V
два режима на чувствителност
power-down входен пин, който може да се свърже със съседен GND пин в случай, че режима с ниска консумация на енергия е ненужен или нежелан
self-test пин свързан с pull-down резистор за да е изключен по подразбиране
двустепенен low-pass филтър на изходния сигнал за да се изчисти високочестотен „шум“
два отвора за прикрепяне на модула към тялото на проекта
малък размер – 1.3 см х 2.5 см

Платката може да се захрани директно към Vdd/3.3V пина с 3.3V напрежение или с по-висок волтаж (до 16V) към VIN пина, който е свързан с регулатор смъкващ напрежението до 3.3V. Забележка: за разлика от други жироскопи и акселерометри, този не измерва в съотношение с Vdd/3.3V т.е. когато няма движение изходното показание ще е равно на Vref, не на половината от подаваните Vdd/3.3V.

При употреба с микроконторлер работещ на 5V НЕ бива да подавате директно HIGH сигнал на power-down и self-test пиновете. Ако искате да им подадете HIGH, използвайте pull-up към 3.3V. Няма проблем да подавате LOW сигнали от микроконторлера.

Дейташийт на LPY550AL X и Z чипа

Пример с Ардуино

Страницата на продукта

SEN-0070


Този продукт е добавен в каталога на Monday 01 March, 2010.
Price
54.50 лв. 40.88 лв.